Hollands hout

Hollands hout van Staatsbosbeheer komt uit de bossen waar we dagelijks wandelen, sporten en spelen. De bossen die een thuis zijn voor vele soorten flora en fauna. En die ook duurzame grondstoffen leveren. 

Met het label Hollands hout laat Staatsbosbeheer zien dat er prachtige producten worden gemaakt uit de Nederlandse bossen, zoals bouwhout, tuinhout en meubels. Een gedeelte van het jaarlijks beschikbare stamhout wordt aan planken gezaagd en is vanuit voorraad gedroogd leverbaar. Desgewenst kan het worden geschaafd. Een aantal houtsoorten kunnen uit voorraad worden geleverd.

Hollands hout is beschikbaar voor zowel de zakelijke markt als voor consumenten. We werken ook veel samen met architecten. Een aantal houtsoorten kunnen uit voorraad worden geleverd. Een gedeelte van het jaarlijks beschikbare stamhout wordt aan planken gezaagd en is vanuit voorraad gedroogd leverbaar. Desgewenst kan het worden geschaafd.

Hout is een hernieuwbare grondstof en daarom een van de meest milieuvriendelijke bouwmaterialen ter wereld. Door verstandig uit onze bossen te oogsten, is hout oneindig beschikbaar en kunnen we een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Staatsbosbeheer heeft sinds 1998 als eerste bosbeheerder het FSC®-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het hout afkomstig is uit bossen met een ecologisch, sociaal en economisch verantwoord beheer. 

Hollands hout komt uit de duurzaam beheerde bossen van Staatsbosbeheer.
Cookie-instellingen